Hurtigladekartet

HurtigladekartFølg med på hva som er av hurtigere ladestasjoner og hva som kommer. Vi har sydd sammen et kart med eksisterende og planlagte.

Det er en jungel av ladekontakter og -teknologier. På kartet kan du bruke filteret i øvre høyre hjørne for å velge den typen hurtig- eller semihurtiglading din elbil kan benytte.

Eksisterende hurtigladere oppgis med data fra NOBIL. Bare klikk på markøren så får du opp ei infoboble. Ikke en fullstendig gjengivelse av alt du kan trenge å vite. Behøver du mer info, kan du klikke på den blå lenka for å komme til stasjonsvisning på ladestasjoner.no.

I infoboblene for kommende eller innvilgede søknader har vi lagt inn det som utbygger antar vil bli satt opp, og hva som anses som et realistisk tidspunkt for oppstart. Elbilforeningen holder dette oppdatert etterhvert som de får vite mer. Vær oppmerksom på at ikke alle klarer å holde tidsfristen de selv har satt seg. Vi forsøker å være strenge med hvilke som får være med, samt begrense oss til den nære framtid - opptil 9-12 måneders tidsperspektiv.

Vi understreker at de kommende hurtigladestasjonene bare er planlagte. Geoplassering er omtrentlig og kan endre seg, oppstart forskyves, tilgang og betalingsordning være usikker og i verste fall kan også en planlagt ladestasjon ryke ut. Kun de grønne markørene er sikre. Disse ladestasjonene er allerede på plass og registrert i NOBIL. 

For å gjøre det litt enklere å bruke hurtigladekartet når du er på farta, har vi lagd en mobilvisning.

For mange av hurtigladerne kan du se sanntidsstatus om de er i drift, opptatt eller ledig, samt siste tidspunkt vi har mottatt status fra dem. Statusvisningen er den altfor lange remsa til høyre for kartet. Sjekk mobilvisning for en greiere presentasjon. Bruk helst den generelle kartappen vår - m.ladestasjoner.no - hvor sanntidsstatus er vist i kartet på alle ladepunkt som har det. 

Vær oppmerksom på at det finnes mange former for tilgang og betaling. Noe er enkelt og rimelig, hos andre er det dyrt og vanskelig. Så sjekk infoen på hver ladestasjon.

NB! Kartet er ikke til å navigere etter, ei heller for å saksøke oss. Vi synes det gir det et godt innblikk i mulighetene på kort sikt for å hurtiglade elbiler. 

Forklaring for filteret

Alle felt kryssa av - alt vises. Ønsker du å se spesielle kontakttyper / ladefart som du er ute etter, fjern kryssene for valgene som er uaktuelle. Da vises bare "dine" ladestasjoner på kartet, men med info om alle kontaktene på disse ladestasjonene.

Du kan velge mellom ulike kontakttyper og ladefart. Kort beskrivelse av disse.

  • Hurtig = nominell ladeeffekt over ca 43 kW
  • Semihurtig = nominell ladeeffekt ca 22 kW
  • CHAdeMO = kontakttype og ladeløsning for (semi)hurtig DC-lading som passer for Nissan, Mitsubishi, Citroën, Peugeot og Kia
  • Combo = ny kontakttype og ladeløsning for (semi)hurtig DC-lading som passer for BMW og VW
  • Type 2 = kontakt for (semi)hurtig AC-ladin  brukes av Tesla Model S og Renault Zoe
  • Tesla = deres egen kontakt for hurtiglading av Model S

Les mer her om Hvilke elbiler kan lade med hva

AddThis Social Bookmark Button

Legg til kommentar


Sikkerhetskode
Vis ny kode

Google Play

iTunes